Rioi álom

2017.05.07

Amikor Rioban jár az ember érti meg az itteni mondást: Isten 6 nap alatt teremtette meg a földet, 7.-n csak Rioval foglalkozott -megpihent-. 

Belenézel a naplementébe.., minden nap újabb és újabb angyalok dolgoznak..hogy az égbolton a felhőket megannyi árnyaltba fessék..

Parkokban kedves makik és agutik bóklásznak. 

Aki több időt tölt Rioban jön rá, hogy nem a közkedvelt "túrista "célpontok a legszebb helyek a városban. 

Aki trhillázik (kirándul) az erdőkben és feljut 1-1 szikla tetetéje -nem kis kihívás közepette..., ilyen csodálatos panoráma nincs sehol a világon..megéri a fáradozást. Természetesen, mint minden favellákkal tűzdelt városoknál ügyelni kell, hogy ne tűnjön valaki túristának. Ékszer viselés, mobilozás utcán kerülendő. Mobilt zárt térben szabad elővenni. (pl metro étterem stb) 

Favellában jártam, és meg kell valljam pozitívabb képet kaptam, mint gondoltam. Helyiek szegények, de tiszták, kiépített csatornahálózat, víz, villany, műfüvespályák sportolni, felnőtteknek korszerű edzőgépek. Csak mindez az Ő világuk, és aki nem ott él annak szigorúan tilos -nem vezetett túraként- bemenni. Ami ami csak Rio de Janeiroban van van: Rioban a legszegényebbek a leggazdagabbak. Ugyanis nekik van a világon a legszebb legpazarabb kilátáuk, és élnek a családi hagyományaik.